3D MODELLEME PROGRAMLARI


3D MODELLEME PROGRAMLARI

AUTOCAD



AutoCAD, konsept tasarım, grafik tasarım, taslak ve detaylamaya kadar fikirlerinizi keşfetmenizi ve teknikresim haline getirmenizi sağlar. AutoCAD 2013 ile gerçekçi yüzey ve üç boyutlu cisimleri gelişmiş bir tasarım ortamında oluşturabilir, düzenleyebilir ve geliştirebilirsiniz.
Fikirlerinizi, gelişmiş çizimler, gölgeler ve işleme araçları ve animasyonlarla hayata geçirin. AutoCAD, Özellikle mimarlık, teknik resim, mühendislik alanlarında yaygın kullanılan bir programdır.

3DS MAX

Autodesk 3ds Max, oyun geliştiricilerine, görsel efekt sanatçılarına, grafik tasarımcılara kapsamlı üç boyutlu modelleme, animasyon ve render çözümleri sunan gelişmiş bir 3D grafik programıdır. Detaylı poligon modelleme ve doku kaplama (texture mapping)araçları sayesinde modelleyiciler ve doku sanatçılarının daha verimli ve hızlı çalışabilecekleri bir programdır. Tümüyle entegre edilmiş karakter animasyon araç takımı (CAT), yeni bir karakter animasyon sistemi sunmaktadır. 3ds Max "scan line" ve "mental ray" işleyicileri sanatçıların gerçeğe çok yakın ya da stilize görüntüler elde etmelerine olanak sağlar.
Genişletilebilir ardışık düzen (pipeline) desteği sayesinde geliştiriciler, C++ ve .NET desteğiyle birlikte 3ds Max'i kişiselleştirebilir ve var olan ardışık düzenlerine entegre edebilirler.

BLENDER

Blender ile 3D modelleme, 3 boyutlu çizim, animasyon film, interaktif tasarım, rendering, post prodüksiyon ve zorlu 3D animasyon işlemlerini rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
Blender programının Windows (32 bit & 64-bit) ve Mac OS X (10.6 ve üzeri) sürümleri bulunmaktadır.


ANİMASYON PROGRAMLARI 

ANIME STUDIO PRO


Anime Studio Pro, 2 boyutlu filmler, çizgi filmler veya animasyonlar yapmak için tasarlanmış bir animasyon programıdır. Anime Studip Pro ile animasyonlar yapabilir veya film, video veya internet yayını için uzun metrajlı animasyon hazırlayabilirsiniz. Orijinal resimler çizebilir, dijital resimlerinizi içe aktarabilir, çizgi film yaparak ses ekleyebilir ve var olan videolarınıza dublaj veya altyazı ekleyebilirsiniz.

SIMUL CNC


Simul CNC; tornalama ve frezeleme işlemlerinde kullanılan, nümerik kontrol sistemlerini (CNC ISO), öğrenmek ya da incelemek isteyen kişiler için özel olarak tasarlanmış olan bir simülasyon uygulamasıdır. Programın en  önemli özelliği; bir CAD dosyası oluşturması ve daha sonra ise, gerçekleştirilecek olan işlemlerin tümünü, bu program içinde takip ederek uygulamasıdır. Bu program; bütün bir resmi yazdırabilmeniz için kullanılan araçların, çizim üzerindeki ölçüleri ve boyutları dikkate alıp takip etmesine imkan sağlar.


CAD PROGRAMLARI

VEXTRACTOR


Vextractor piksellerden oluşan resimleri hatlar oluşturarak vektörel formatlara dönüştüren bir resim çevirme programıdır. Vextractor bu şekilde çizelgelerin, çizimlerin, haritaların ve şemaların CAD ya da GIS sistemlerinde kullanılabilmesini sağlar. 

Vextractor; iç ve dış çizgiler oluşturur, daireleri ve dik çizgileri tanıyabilir, program dahilinde bir vektör editörüne sahiptir, BMP, GIF, TIFF, GeoTIFF, JPEG, PCX, TGA, PNG, RAS, WBMP, ICO imaj dosyalarını; DXF, DXB, WMF, EMF, EPS, AI, SVG, MID/MIF, ASCII XYZ biçimlerinde vektör bilgileri sunar.

CADSTD LITE


CadStd Lite, profesyonel kalitede mekanik tasarımlar, ev planları, projeler, şemalar ve çizelgeler oluşturma imkânı sağlar.
CadStd ile çizimlerinizi DXF olarak aktarabilir, resimleri Office ve diğer uygulamalara yapıştırmak için "panoya kopyala" komutunu kullanabilirsiniz. Basit DXF dosyalarını (Rev 12, Non-block) programın içine aktarabilirsiniz.

HOME DESIGNER PRO 

Home Designer Pro, ev modelleme, iç tasarım, peyzaj ve masraf tahmini yapmanıza yarayan profesyonel bir mimari tasarım programıdır.
Home Designer Pro, gelişmiş tasarımlar yapmanıza; kaplama, çatı planları ve inşa dokümanları oluşturmanıza yarayan araçlar sunar.


ÇİZİM PROGRAMLARI

ADOBE ILLUSTRATOR


Adobe Illustrator vektörel tabanlı görsel resimler oluşturabileceğiniz bir çizim programıdır. Oluşturduğunuz grafikleri illustrasyon kullanılan tüm profesyonel tasarım alanlarında değerlendirebilirsiniz. Adobe Illustrator ile deneyim sahibi olmadan da fikirlerinizi hayata geçirebilirsiniz. Diğer Adobe yazılımlarıyla güçlü entegrasyona sahiptir.

HAIR MASTER


Hair Master, saç tasarımından makyaj çeşitlerine kadar birçok seçenek sunan bir fotomontaj programıdır. Hair Master dijital fotoğrafınızı tarayarak yüz ve saç bölgenizi belirler. Fotoğraflarda düzenleme yaparak ya da kendi içinde yer alan görselleri kullanarak, yeni bir saç stili, saç rengi, makyaj veya aksesuarı nasıl duracağını görebilirsiniz.
Sonucu bir proje dosyası olarak kaydedip daha sonra üzerinde değişiklik yapabilir, farklı resim formatlarında kaydedebilir veya çıktısını alabilirsiniz. Saç yapma konusunda programın 15 farklı kategoride 5000'den fazla yüksek kaliteli saç stili, farklı moda trendlerine uygun 50 önceden tanımlanmış set, çeşitli giriş kaynaklarından (tarayıcı, kamera, cep telefonu) resim aktarma ve görünümleri favorilere ekleme gibi özellikleri bulunuyor.

FREEHAND


Grafik tasarım programı olan FreeHand ile görsel olarak zengin, tamamen düzenlenebilir grafikler yaratabilir ve ayrıntılı düzenleme, yerleşim ve yayınlama özelliklerinden faydalanarak çoklu yayın tasarımları oluşturabilirsiniz.


FOTOĞRAF DÜZENLEME PROGRAMLARI

PHOTOSCAPE


PhotoScape, bir çok fotoğraf düzenleme aracına sahip kullanımı kolay ve eğlenceli ücretsiz fotoğraf düzenleme programıdır. PhotoScape'de fotoğraf görüntüleme, resim düzenleme, toplu düzenleme, birden fazla fotoğrafı birleştirme (kolaj), animasyonlu GIF yapma, yazıcıdan baskı alma, ekran görüntüsü alma, yeniden adlandırma, yeniden boyutlandırma, parlaklık/renk/beyaz ayarı belirleme, arka ışık doğrulama, çerçeve, balon, metin, resim çizimi, kırpma, filtreler, kırmızı göz çıkarma ve bunlar gibi birçok önemli özelliği vardır. PhotoScape ile dijital fotoğralarınız üzerinde rahat ve kolay bir şekilde çalışabilirsiniz.

ADOBE PHOTOSHOP


Adobe Photoshop, gelişmiş efektler, filtreler ve düzenleme araçları sunan en popüler fotoğraf düzenleme programlarından birisidir. Adobe Photoshop CS3 Extended sürümünden itibaren 3D grafiklerle çalışma imkanı sağlamaktadır. Adobe Photoshop, günümüzde web tasarımcıları, baskı tasarımı yapanlar ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından en çok tercih edilen dijital resim ve fotoğraf düzenleme programıdır.

Adobe Photoshop CS6 sürümündeki önemli yenilikler:

1. Auto Save: Elektrik kesintisi ya da bilgisayarınızın çökme ihtimaline karşı artık Otomatik Kaydetme var. Dosyalarınız istediğiniz sıklıkta arka planda otomatik olarak kaydedilebiliyor.

2. Crop Tool: Çalışma dosyası üzerinde istenilen bölümleri kesme özelliği olan Crop Tool, artık bir çok dinamik seçme özelliğine sahip.

3. Video Editing: Photoshop'un bu yeni özelliği ile video dosyalarında bir çok düzenleme işlemi (ekleme, çıkartma, geçiş efektleri vb) yapılabiliyor. Ayrıca video dosyalarını Adobe Media Encoder sayesinde istediğiniz video formatına (h264, mp4, iPhone, Android telefonlar, Youtube vs) dönüştürebiliyorsunuz.

4.Design Tool: 
Katmanlar arasında arama yapma ve sadece belirli katmanları göstermek için filtre uygulama imkanı var.

5. Content Aware patch Tool: Çalışılan resim üzerindeki bir alanı silmek ve bu alanı resmin başka bir kısmıyla doldurmak istediğinizde, silinecek alanı seçip doldurmak istediğiniz alanın üzerine bırakmanız yeterli oluyor. Diğer bir özellik ise resim üzerindeki bir alanı ya da nesneyi resmin bütünlüğünü bozmadan başka bir bölüme taşıyabiliyorsunuz.

6. Draggable Shadows: 3D nesnelere farklı açılardan ışık, gölge ve yansımalar verebiliyorsunuz.

GIMP


GIMP dijital fotoğraf rötuşu, görüntü kompozisyonu ve görüntü düzenlemesi gibi resim düzenleme araçları barındıran kullanışlı bir ücretsiz bir fotoğraf düzenleme programıdır.
GIMP, diğer ücretsiz yazılımların çoğunda bulunmayan efekt verme ve düzenleme özelliklerine sahip güçlü bir dijital resim düzenleme aracıdır. GIMP; basit bir resim yapma programı, uzman niteliğinde bir dijital fotoğraf düzenleme programı, ya da bir resim türü dönüştürme aracı olarak kullanılabilir.
GIMP, modüler ile genişleyebilir ve büyütülebilir. Gelişmiş script yazma arayüzü ile işinizi çok kolaylaştıracaktır.



https://www.facebook.com/tr3dModelleme

3 modelleme çalışmalarınızı yapabilmemiz için yorum kısmından ya da Facebook sayfamızdan iletişime geçin.


Yorum ve İsteklerinizi Bekliyoruz.

Yorumlar